Letos se tekmovanje za Zlati makron seli v virtualno obliko. Do 10. 5. 2020 doma pripravite francosko sladico po lastnem izboru ter izpolnite prijavnico, ki vključuje fotografijo in besedilo s predstavitvijo vaše sladice na naslov andrejka.lorencak@prvagim.si.
S francosko lektorico Mary Ellen Ramasimanana Virtič bova med prejetimi prijavnicami izbrali tri najboljše in jih najkasneje do 20. 5. 2020 poslali na Francoski inštitut v Sloveniji. Ocenjevali bova težavnost recepta, izgled pripravljene sladice, fotografijo, s katero boste »pomežiknili« Franciji, in seveda vaš opis sladice. Prijavnico in kriterije ocenjevanja najdete v vaših spletnih učilnicah (Microsoft Teams). Več o tekmovanju pa si lahko preberete tudi na strani Francoskega inštituta v Sloveniji.
Želim vam veliko užitkov pri pripravi in okušanju sladic!
Andreja Lorenčak, prof. francoščine
Foto: lanskoletna nagrajena limonina pita Julije Artiček Jovan