Med 21. 3. in 31. 3. 2017 je Francoski inštitut v Sloveniji v okviru svetovnega kulinaričnega projekta “Goût de /Good France” organiziral tekmovanje v pripravi francoskih slaščic namenjeno osnovnim in srednjim šolam: Zlati makron. Vsaka sodelujoča šola je morala do 10. 4. 2017 poslati prestavitev 3 najboljših slaščic po lastnem izboru. Na inštitutu so poudarili, da je bil odziv izjemen in je presegel vsa pričakovanja.
Francoski inštitut je na državnem nivoju nagradil 14 najboljših predstavitev s čudovito knjigo na temo francoskih slaščic. Zelo smo veseli, da je v kategoriji srednjih šol nagrajena grajska šarlota Neže Ručigaj iz 1. e-razreda, ki sta ji pri pripravi pomagali Nina Razgoršek (1. e) in Larisa Ravnjak (1. e). Iskrene čestitke!
Več o natečaju in nagrajencih lahko najdete na straneh Francoskega inštituta.