Državno tekmovanje v hitrostnem reševanju mehanskih ugank

Na I. gimnaziji v Celju je v soboto, 17. 9. 2016, potekalo peto tekmovanje državnega prvenstva v hitrostnem reševanju mehanskih ugank v letu 2016. V Celju orjemo ledino na področju organiziranja tovrstnih tekmovanj. Prvo tekmo na državnem nivoju smo v naši regiji organizirali lansko jesen.

Nastopilo je 17 tekmovalcev, ki so se preizkusili v devetih disciplinah. Odlični rezultati tudi tokrat niso izostali.

Tekmovanje poteka v okviru Rubik kluba Slovenije, ki združuje na prostovoljni osnovi ljudi vseh starosti, ki se ukvarjajo z dejavnostjo povezano z mehanskimi ugankami. V klub se povezujejo z namenom, da bi razvijali in popularizirali vrednote miselnega, športnega in socialnega delovanja, okrepili medsebojna druženja, se udejstvovali tekmovanj po vsej Republiki Sloveniji in tujini, ter širili znanje na mlajše generacije. Glede na področje dejavnosti se klub tako uvršča med društva za miselne športe. Ime kluba izhaja iz največje in najpopularnejše družine mehanskih ugank – Rubikovih ugank, na čelu katerih je vsem dobro poznana Rubikova kocka.

Rezultate tekmovanja lahko preberete v nadaljevanju.

Disciplina Rubikova kocka 3 x 3 x 3:

  • 1. mesto – STAŠ ZUPANC  (7,91 (8,95)),
  • 2. mesto – DOMEN ANTLEJ (9,65 (1032)),
  • 3. mesto – NEJC IAN CURMAN (10,71 (12,63)).

Ostale rezultate si lahko ogledate na internetni strani: http://www.rubik.si/competitions/SICELJE160917

Državni rekord pod okriljem organizacije RubiKS je v disciplini 4 x 4 x 4 izboljšal Staš Zupanc s povprečnim časom 37,52 s.

 

Dostopnost