Uspešen spomladanski rok mature 2015

Na spomladanskem maturitetnem roku 2015 je na I. gimnaziji v Celju maturo prvič opravljalo 205 dijakov. Vsi dijaki splošne, klasične in umetniške gimnazije (glasbeniki) so uspešno opravili maturo. Uspešnih je bilo 98 % dijakov, ki so v povprečju dosegli 22,0 točk (državno povprečje 20,1).

Tjaša Mazej (splošna gimnazija) in Ana Klemen (klasična gimnazija) sta dosegli vse možne točke (v Sloveniji je takih z maksimalnimi 34 točkami skupaj le 16), še 17 dijakov je doseglo 30 ali več točk in se tako uvrstilo med zlate maturante: Miha Bastl, Nika Bedek, Sabina Čufer, Katarina Drame, Jana Gulin (klasična gimnazija), Ana Halužan Vasle, Rok Herman, Peter Kus, Nastja Mikša, Tjaša Mlakar, Klara Nosan, Klara Nussdorfer, Kristjan Obrez, Ina Pantner Volfand, Diana Podgoršek, Marko Stojanović, Tjaša Škorjanc.

Letos je na šoli skupno 19 zlatih maturantov, kar predstavlja 6 % državnega števila (316 dijakov). Dve dijakinji z vsemi točkami predstavljata 12,5 % ali osmino vseh v državi (16).

Z zviševanjem lanske maturitetne ocene se je z zbranimi 31 točkami med zlate maturante uvrstila še Zala Teršek.

Z rezultati smo zadovoljni, saj so v skladu s pričakovanim in možnim, ohranjajo pa nas v krogu najuspešnejših slovenskih gimnazij.

dr. Anton Šepetavc, ravnatelj in predsednik ŠMK

Alenka Jeromel, prof., tajnica ŠMK

Dostopnost