Oktet Kajuh s pesmijo za indijsko šolo

Fantje Okteta Kajuh so s simpatičnim in doživetim nastopom, v prijetnem ambientu na ploščadi pred Osrednjo knjižnico Celje, pospremili odprtje razstave fotografij z utrinki indijske šole Piali Ashar Alo. Govornika na odprtju razstave sta bila dr. Romana Jordan in dr. Anton Šepetavc.

Razstava, ki je na ogled postavljena v Osrednji knjižnici Celje, je uvod pred začetkom velikega dobrodelnega koncerta z naslovom Ohranimo Slovenijo, pomagajmo Indiji, ki ga v okviru zaključka istoimenske akcije pripravlja I. gimnazija v Celju z gosti.

V akciji, ki jo organizira Humanitarno društvo Luč upanja in že sedmo leto teče pod pokroviteljstvom dr. Romane Jordan, slovenske osnovne in srednje šole na različne načine zbirajo denar za vrstnike v Indiji, ki jim osnovno izobraževanje sicer ne bi bilo dostopno.

Dobrodelni koncert bo v ponedeljek, 18. maja, v Celjskem domu. Med gosti bosta tudi predsednik Republike Slovenije gospod Borut Pahor in indijski veleposlanik v Republiki Sloveniji, Njegova ekscelenca gospod Servajit Chakravarti.

Prisrčno vabljeni!

Dostopnost