Pevski zbor z zmago iz Nemčije

Naš pevski zbor je na mednarodnem pevskem tekmovanju v Bad Krozingenu v Nemčiji zmagal v kategoriji mešanih mladinskih pevskih zborov in prejel zlato priznanje! Mednarodno žirijo so pevci prepričali z uravnoteženim zvokom in prepričljivo interpretacijo pri izvajanju zahtevnega programa. Zbor je na tekmovalnem nastopu izvajal naslednje skladbe: Heroes, pugnate viri forstissimi J. Gallusa, Die drei Frühlingstage P. Corneliusa, Kako kratek je ta čas L. Lebiča in Epilog T. Vulc. Poleg tekmovalnega nastopa se je pevski zbor izvrstno predstavil še z netekmovalnim programom na otvoritvenem koncertu festivala, na Prijateljskem koncertu in na gala koncertu spremljevalnega festivalskega programa.

Na festivalu v Bad Krozingenu v okolici Freiburga so pevci imeli priložnost slišati izvrstne pevske zbore z različnih koncev Evrope in navezati stike s pevci od drugod, na posvetovalnem krogu pa so spoznali tudi člane žirije, ki so jim predstavili svoj pogled na zborovsko petje. Na dan odhoda so si pevci ogledali še mesto Freiburg.

Pevke in pevci našega pevskega zbora so za to zanimivo in izjemno dragoceno izkušnjo žrtvovali ogromno svojega časa. Tudi ves čas štiridnevnega festivala so z zavzetim delom in disciplino dokazovali spoštovanje do dosedanjega dela v zboru in so v pravem trenutku znali pokazati svoje pevsko znanje.

 

Pevcem in zborovodju Tomažu Marčiču za velik uspeh iskreno čestitamo!

 

Dostopnost