Natečaj za oblikovanje novega zbiralnika zamaškov

Razpisujemo še en natečaj za mlade ustvarjalce, ki si, poleg likovne, želijo tudi oblikovalsko nalogo. Naša pridna zbiralca zamaškov, pingvin in krokodil, sta že zelo utrujena od dela in bi se rada umaknila. Potrebujemo torej nov zbiralnik zamaškov.

Izdelava naj bo usmerjena v ekološko, ponovno uporabo materialov in predmetov. Pri oblikovanju zbiralnika imate prosto pot, velikost pa naj bo primerna, da se bo dalo shraniti večjo količino zamaškov.

Zbiralnik naj bo opazen, zanimiv, dobro izdelan (dobra oblika je 50% uporabnosti in 50% estetskega videza) in trpežen, da bo zdržal vsaj tri šolska leta. Če koga mika, da bi se preizkusil v kiparjenju, lahko svojo idejo usmeri ne le v oblikovanje, temveč tudi v kiparstvo.

Do 25. 11. 2014 izdelajte svoj osnutek (na več risbah, saj gre za 3D predmet). Lahko opišete tudi postopek, nujno pa morate zapisati materiale in orodja, ki se bodo uporabljala. Osnutek lahko odda posameznik ali skupina dijakov. Zbiralnike zamaškov bomo izdelali s člani likovnega krožka. Vaše ideje sprejema profesorica Vesna Milojević.

Želimo vam obilo ustvarjalnosti!

Dostopnost