Naš zbor je bil predstavljen v reviji Naši zbori

O našem zboru, ki zadnja leta deluje pod zborovodjem Tomažem Marčičem, so napisali članek v reviji Naši zbori. Takole so zapisali uvodoma:
I. gimnazija v Celju je ena tistih ustanov, ki mlademu človeku ponuja pravo pisano okno v svet. Nabor aktivnosti in dejavnosti je pester od začetka do konca, v njem pa eno vidnejših mest zaseda glasba. Lotevajo se je na vokalni in orkestralni ravni, steber te dejavnosti pa je zagotovo mešani mladinski pevski zbor. (…)
Kaj Tomaža (Marčiča, op. a.) že petnajst let drži v tem delu? »Vedno znova me prevzame ta mladostna energija, ki jo prejemam … Je nekaj na tem, da te ta energija ohranja mladostnega. Pa tudi občudujem jih, to moram poudariti, koliko svoje energije vložijo, poleg vseh šolskih obveznosti, ki jih ni malo in so zahtevne. Da ob vsem tem pridejo po pouku še na eno ali dve šolski uri zbora – to me navdušuje. Ogromno je predanosti, in tudi ko ni vse cvetoče in ne gre vse po maslu, si mislim, da če lahko dijaki oz. pevci in pevke poleg vseh obveznosti in skrbi pridejo na vajo in delajo, potem lahko tudi jaz in ostali, ki smo na organizacijski strani, stisnemo in vztrajamo.«
Dostopnost