Še dva zlata maturanta

 

RIC nas je obvestil še o drugem delu ugovorov, ki so jih na letošnje maturitetno ocenjevanje in točke podali maturanti. Z veseljem in ponosom  tako lahko sporočimo javnosti, da imamo zdaj še dva zlata maturanta. Oba sta iz že zdaj skoraj bivšega 4. b; prvi je Gašper Germ, drugi pa Jonas Jakob Kainz. Tako smo pomladni rok mature 2024 zaključili zares izjemno uspešno: s 100 % (vseh 182 maturantov je uspešno opravilo maturo), z nadpovprečnimi točkami, z 22 zlatimi (kar je 12 % od 182) in 2 diamantnima…

Lepo število naših je z ugovori to poletje pridobilo še kakšno dodatno točko, med njimi v tem drugem »valu« tudi že prej zlata Martin Jager in Nina Ellen Blake.

Vsem iskreno čestitam za nove, še odličnejše rezultate, zdravo ambicioznost, samozavestno držo in  izkazano znanje, ki jim bo študijsko pot zagotovo olajšalo in naredilo še privlačnejšo.

Izkoriščam priložnost, da prav vsem 182 maturantom in maturantkam čestitam tudi za uspešen vpis na zaželene fakultete, tistim pa, ki bodo maturo iz različnih razlogov opravljali v jesenskem roku, želim vse najboljše. Verjamem, da se bomo 17. septembra, ko bodo znani rezultati, veselili tudi njihovega uspeha.

dr. Anton Šepetavc, ravnatelj

Dostopnost