Los Cantantes de Manila v Celju in Vojniku

Ob koncu maja 2019 se bo na poti iz Italije na Nizozemsko v Sloveniji ustavil vrhunski mešani pevski zbor Los Cantantes de Manila.



Los Cantantes de Manila je pevski zbor, ki ga sestavljajo študenti, mladi poklicni glasbeniki in predani ljubitelji glasbe. Njegovo delovanje odslikava raznovrstnost Filipinov skozi izvajanje glasbe od renesanse (v njihovem repertoarju najdemo tudi dela Jacobusa Gallusa), preko filipinske ljudske in umetne glasbe vse do sodobne zabavne glasbe. Poleg raznovrstnosti programa to zasedbo odlkuje zelo visok izvajalski nivo in privlačna scenska izvedba. Od ustanovitve, februarja 2014, je pevski zbor osvojil številne nagrade in sodeloval na festivalih v širšem azijskem prostoru. Med drugim je bil leta 2016 prejemnik nagrade filipinske državne komisije za kulturo in umetnost, leta 2017 pa je v kategoriji popularne zborovske glasbe zmagal na prestižnem tekmovanju v nemškem Marktoberdorfu in prejel nagrado občinstva. V Slovenijo prihajajo kot nosilci naziva »filipinski kulturni ambasadorji dobre volje«.



Veseli smo, da se bodo nekaj dni zadržali tudi v Celju in okolici, kjer bodo izvedli naslednje dogodke:



– četrtek, 23. maja 2019, ob 12.00, Narodni dom Celje: KONCERT s pesmimi filipinske umetne in ljudske glasbe ter pop glasbe,



– sobota, 25. maja 2019, ob 19.00, Župnijska cerkev sv. Jerneja v Vojniku: obsežnejši KONCERT s programom sakralne, filipinske in lahkotnejše glasbe.



Vstop na oba koncerta je prost, zaželjeni pa so prostovoljni prispevki. Večina pevcev prihaja iz socialno ogroženega okolja, zato skušajo stroške za evropsko turnejo delno pokriti tudi s prostovoljnimi prispevki.

Vabljeni!

Dostopnost